Ανοιξιάτικη, ελαφριά και πεντανόστιμη! Μια κόκκινη σάλτσα ζυμαρικών πλούσια σε λαχανικά με υπέροχα πικάντικη γεύση από το ρεγκάτο που λιώνει σε κάιε μπουκιά.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 500 γρ. βίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
- 800 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο
- Προσθέτουμε τα μανιταρια, το καρότο και το κολοκύθι.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά
- Τέλος, προσθέτουμε και το μέλι
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά
- Προσθέτουμε και το τυρί κι ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε