search

Ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα λαχανικών

Ανοιξιάτικη, ελαφριά και πεντανόστιμη! Μια κόκκινη σάλτσα ζυμαρικών πλούσια σε λαχανικά με υπέροχα πικάντικη γεύση από το ρεγκάτο που λιώνει σε κάιε μπουκιά.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 500 γρ. βίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 800 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τα μανιταρια, το καρότο και το κολοκύθι.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά
  • Τέλος, προσθέτουμε και το μέλι
  • Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά
  • Προσθέτουμε και το τυρί κι ανακατεύουμε.
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε
Cool Artisan