search

Στιφάδο Μανιταριών

Η vegan / νηστίσιμη εκδοχή του αγαπημένου παραδοσιακού πιάτου της Ελλάδας, του στιφάδο, είναι ακόμα πιο νόστιμη! Υπέροχα βελούδινο, μελωμένο με μια σάλτσα που δεν θες να τελειώσει! Τα πορτομπέλο όχι μόνο αντικαθιστούν το κρέας αλλά εξελίσσουν ακόμα περισσότερο τη συνταγή κάνοντας την πιο ελαφριά και υγιεινή.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • ½ φλ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε βάζοντας τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με νερό. Αυτό θα βοηθήσει να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα.
  • Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 20 λεπτά (μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους).
  • Κόβουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο σε χοντρές φέτες.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια διατηρώντας το σχήμα τους.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια που έχουμε μουλιάσει.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα μπαχαρικά και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και αλατοπίπερο.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.
Cool Artisan