search

Νηστίσιμη Τούρτα Σοκολατίνα – 3 υλικά

Mια εναλλακτική και πιο υγιεινή εκδοχή του κλασικού γλυκού. Ο συνδυασμός της πλούσιας γεύσης της κουβερτούρας με τη φυσική γλυκύτητα των μήλων δημιουργεί μια απολαυστική ισορροπία, χωρίς την ανάγκη πρόσθετης ζάχαρης.

Θα σε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι δεν γεύεσαι σχεδόν καθόλου το μήλο ενώ η κρέμα είναι βελούδινη και υπέροχα σοκολατένια.

Διατροφική Ανάλυση ανά Κομμάτι (για 12 κομμάτια)
Θερμίδες ~250 kcal
Πρωτεΐνη ~4,5 g
Λιπαρά ~14 g
Κορεσμένα Λιπαρά ~7 g
Υδατάνθρακες ~28 g
Φυτικές Ίνες ~3 g
Σάκχαρα ~12 g



Υλικά

  • 5 κόκκινα μήλα
  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χωρίς ζάχαρη
  • 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive, χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κόκκινη μήλα σε μέτρια κομμάτια
  • Τα βράζουμε για 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
  • Μεταφέρουμε τα βρασμένα μήλα και τη λιωμένη κουβερτούρα σε το μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε καλά
  • Μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή τσέρκι που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Διακοσμούμε όπως θέλουμε όπως για παράδειγμα με τριμμένο μπισκότο - εγώ έβαλα πασχαλινά σοκολατάκια λόγω εποχικότητας.
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Κι έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan