Χρησιμοποιώντας ώριμες μπανάνες, δεν χρειάζεται επιπλέον ζάχαρη, αφού το μέλι και τα φρούτα προσφέρουν φυσική γλύκα. Το φυστικοβούτυρο δίνει πλούσια γεύση και πρωτεΐνη, ενώ η φαρίνα βρώμης αυξάνει την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάνοντας αυτά τα μάφιν χορταστικά και θρεπτικά. Τα καρύδια προσφέρουν τραγανή υφή και ωφέλιμα λιπαρά, ενώ οι σταγόνες σοκολάτας προσθέτουν μια απολαυστική πινελιά. Είναι εύκολα στην προετοιμασία, δεν απαιτούν μίξερ και ψήνονται σε λιγότερο από 25 λεπτά.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μάφιν)
-
Θερμίδες: ~290 kcal
-
Πρωτεΐνη: ~6 g
-
Λίπη: ~17 g (εκ των οποίων κορεσμένα ~3 g)
-
Υδατάνθρακες: ~30 g
-
Φυτικές ίνες: ~3.5 g
-
Σάκχαρα: ~14 g
Υλικά
- 3 μεγάλες μαυρισμένες μπανάνες
- 70 ml ηλιέλαιο
- 50 γρ. φυστικοβούτυρο
- 100 γρ, μέλι
- 225 γρ. φαρίνα βρώμης
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ. χοντροσπασμένα καρύδια
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τις μπανάνες. το ηλιέλαιο, το φυστικοβούτυρο και το μέλι.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Μεταφέρουμε σε 6 φόρμες για μάφιν και προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα κομμάτια σοκολάτας.
- Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.