Ένα δροσερό, θρεπτικό και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά. Το αβοκάντο στη σως προσδίδει μια κρεμώδη υφή και μοναδική γεύση, ενώ ο τόνος ενισχύει το πιάτο με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Τα λαχανικά, όπως το καρότο, το αγγούρι και η πιπεριά, προσθέτουν δροσιά και τραγανή υφή, ενώ το μαύρο σουσάμι και ο μαϊντανός απογειώνουν τη γεύση.
Διατροφική Ανάλυση ανά Μερίδα (4 μερίδες)
-
Θερμίδες: ~350 kcal
-
Πρωτεΐνη: ~25g
-
Λιπαρά: ~15g
-
Υδατάνθρακες: ~35g
-
Φυτικές Ίνες: ~5g
Υλικά
Για τη σως:
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
2 κ.σ. γιαούρτι
-
10 ml ελαιόλαδο
-
Χυμός από ½ λεμόνι
-
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα:
-
250 γρ. ζυμαρικά (βίδες) βρασμένα
-
1 καρότo, κομμένο σε μικρά κυβάκια
-
1 αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
-
1 πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
-
1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένο
-
1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το αβοκάντο με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να έχουμε μια λεία σως.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά, το καρότο, το αγγούρι, την πιπεριά και τον τόνο.
-
Προσθέτουμε τη σως αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλύψει όλα τα υλικά.
-
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαύρο σουσάμι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.