search

Μακαρονοσαλάτα με Τόνο και Σως Αβοκάντο

Ένα δροσερό, θρεπτικό και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά. Το αβοκάντο στη σως προσδίδει μια κρεμώδη υφή και μοναδική γεύση, ενώ ο τόνος ενισχύει το πιάτο με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Τα λαχανικά, όπως το καρότο, το αγγούρι και η πιπεριά, προσθέτουν δροσιά και τραγανή υφή, ενώ το μαύρο σουσάμι και ο μαϊντανός απογειώνουν τη γεύση.

Διατροφική Ανάλυση ανά Μερίδα (4 μερίδες)

  • Θερμίδες: ~350 kcal

  • Πρωτεΐνη: ~25g

  • Λιπαρά: ~15g

  • Υδατάνθρακες: ~35g

  • Φυτικές Ίνες: ~5g



Υλικά

Για τη σως:
  • 1 ώριμο αβοκάντο

  • 2 κ.σ. γιαούρτι

  • 10 ml ελαιόλαδο

  • Χυμός από ½ λεμόνι

  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα:
  • 250 γρ. ζυμαρικά (βίδες) βρασμένα

  • 1 καρότo, κομμένο σε μικρά κυβάκια

  • 1 αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια

  • 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια

  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένο

  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το αβοκάντο με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να έχουμε μια λεία σως.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά, το καρότο, το αγγούρι, την πιπεριά και τον τόνο.

  • Προσθέτουμε τη σως αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλύψει όλα τα υλικά.

  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαύρο σουσάμι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Cool Artisan