search

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου με πατάτα και άνηθο

Με αφορμή την 25η Μαρτίου, μια μέρα που γιορτάζουμε με εθνική ψαροφαγία, αποφάσισα σήμερα να σας δείξω μια διαφορετική εκδοχή ψαρομεζέ.

Σήμερα φτιάχνω κεφτεδάκια με φρέσκο μπακαλιάρο, άνηθο και πατάτα.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Λίγο αλεύρι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • ¾ φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  • Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, γεμίζουμε με κρύο νερό και βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε μπολ με πιρούνι.
  • Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό.
  • Τον βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα χέρια μας τον μαδάμε.
  • Μεταφέρουμε στο μπολ με τις βρασμένες πατάτες και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  • Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξουν.
  • Βάζουμε σε μπολ λίγο αλεύρι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα  αβγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.
  • Βουτάμε έναν-έναν τους κεφτέδες στο αλεύρι, στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά, με αυτή τη σειρά πάντα.
  • Τηγανίζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο για 4 περίπου λεπτά κάθε τηγανιά.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις, 3-5 κεφτεδάκια κάθε φορά και έπειτα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Cool Artisan