search

Μωσαϊκό σοκολάτας με πασχαλινά κουλουράκια

Σου έχουν περισσέψει πασχαλινά κουλουράκια και θέλεις να τα αξιοποιήσεις πριν μπαγιατέψουν; Σου έχω την πιο εύκολη συνταγή για κορμό σοκολάτας με υλικά που έχεις ήδη στο ψυγείο σου και δεν θα χρειαστεί ούτε καν να πας στο σουπερ μάρκετ. Σοκολάτα, γάλα, βούτυρο και τα περισσεύματα από πασχαλινά κουλουράκια είναι όλα όσα χρειάζεσαι για ένα πεντανόστιμο κορμό.

Για να δώσω σχήμα στον κορμό χρησιμοποιώ αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο 2 σε 1 από την SANITAS. Βάζω το μείγμα ενώ είναι ακόμα ζεστό στην πλευρά που είναι καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί και τυλίγω κυλινδρικά. Το αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο 2 σε 1 έχει την ιδιότητα να στέκεται στο σχήμα που του δίνω κάνοντας το τύλιγμα εύκολη υπόθεση. 

Tip: Ο κορμός θα γίνει ακόμα πιο νόστιμος αν προσθέσεις μια πρέζα αλάτι και μισό κτγ στιγμιαίο καφέ. Ο συνδυασμός αυτός θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη γεύση της σοκολάτας.



Υλικά

  • 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 550 γρ πασχαλινά κουλουράκια
  •  100 γραμ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. φουντουκέλαιο ή κονιάκ

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα
  • Χοντροσπάμε τα κουλουράκια
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή ένταση και προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα γάλα, το βούτυρο και το φουντουκέλαιο
  • Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τα κουλουράκια
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαζευτεί όλο το μείγμα σε μια μπάλα
  • Κόβουμε ένα κομμάτι από το αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο 2 σε 1 και μεταφέρουμε το μείγμα από την κατσαρόλα ενώ είναι ακόμα ζεστό
  • Τυλίγουμε κυλινδρικά και σφραγίζουμε στις άκρες σαν καραμέλα
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, στη συντήρηση
Cool Artisan