search

Τιραμισού Με Μασκαρπόνε και Κουβερτούρα

Μια γρήγορη και ελαφριά συνταγή τιραμισού για τους λάτρεις των ιταλικών γλυκών.



Υλικά

  • 568 ml. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 75 ml. Μαρσάλα (γλυκό ιταλικό κρασί - ή οποιοδήποτε γλυκό κρασί)
  • 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 300 ml. καφές εσπρέσσο (δυνατός)
  • 175 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 15 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
Για το σερβίρισμα
  • 15 γρ. τριμμένη λευκή σοκολάτα
  • 2 κ.σ κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, το κρασί και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Τα ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα και το μασκαρπόνε να γίνουν σα σαντιγί.
  • Ρίχνουμε τον καφέ σε ένα ρηχό πιάτο και βυθίζουμε λίγα λίγα τα μπισκότα σαβουαγιάρ ώστε να εμποτιστούν, όχι όμως να γίνουν τελείως υγρά.
  • Τοποθετούμε τα μισά μπισκότα σαβουαγιάρ στην πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνουμε με το μισό κρεμώδες μείγμα.
  • Χρησιμοποιώντας τον τρίφτη από την πλευρά που κόβει πιο χοντρά κομμάτια ρίχνουμε το μεγαλύτερο μέρος της κουβερτούρας
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και ολοκληρώνουμε με το κρεμώδες μείγμα (πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρη την ποσότητα του καφέ).
  • Καλύπτουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή και ολόκληρη τη νύχτα.
  • Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες.
  • Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και τρίβουμε λευκή σοκολάτα.
Cool Artisan