Μια ελληνική γεύση σε μοντέρνο περιτύλιγμα. Σήμερα φτιάχνω μια μανιταρόπιτα σε φύλλο κανταΐφι με πλούσια γέμιση από δύο είδη μανιταριών: πορτομπέλο και πλευρώτους και πικάντικη φέτα.
Δες το βίντεο βήμα – βήμα από την εκτέλεση της συνταγής στα highlights μου στο https://www.instagram.com/gabnikolaidis και όταν φτιάξεις τη συνταγή ανέβασε story @gabnikolaidis και κάνε με mention για να το βάλω και εγώ.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 1/2 κρεμμύδι ξερό, λευκό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 800 γτ μανιτάρια (πλευρώτους και πορτομπέλο) κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- 6 αυγά (4 για τη γέμιση και 2 για το γάλα)
- 400 γρ φέτα
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1 κτγ ρίγανη
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2 κτσ barbecue sauce
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
- Σοτάτουμε τα κρεμμύδια
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη και το φρέσκο θυμάρι
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας τακτικά μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν τον όγκο τους
- Τέλος προσθέτουμε και τη barbecue sauce και ανακατεύουμε
- Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά
- Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (40 x 30 εκ περίπου)
- Γνέθουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε στη βάση του ταψιού.
- Στη συνέχεια απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το κανταΐφι
- Γνέθουμε και απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι πάνω από τη γέμιση να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά με το γαλά.
- Περιχύνουμε την μανιταρόπιτα.
- Αφήνουμε την μανιταρόπιτα στο ψυγείο για να ρουφήξει όλο το γάλα-αυγό για τουλάχιστον 1 ώρα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.