Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα χυμό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Το σέλερι αρχικά σου φαίνεται περίεργο σε γεύση αλλά όσο το απολαμβάνεις τόσο πιο πολύ το ζητάει ο ουρανίσκος σου. Το συνδυάζω με λάιμ (για τη γλυκιά γεύση) και τζίντζερ (που δίνει μια ωραία σπιρτάδα). Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και μέλι για να το κάνεις πιο γλυκό.
Το φρέσκο τζίντερ είναι θησαυρός για τον οργανισμός καθώς βελτιώνει τις λειτουργίες του πεπτικού συστήματος και βοηθάει στην πρόληψη των εντερικών προβλημάτων. Είναι ακόμα αποτελεσματικό κατά της κοινής γρίπης. Μειώνει τον πυρετό, τη ρινική συμφόρηση και τους πόνους στις αρθρώσεις που προκαλούνται λόγω της κοινής γρίπης.
Tip: Πώς θα διατηρήσουμε το σέλερι για πολύ καιρό
Το σέλερι είναι ένα λαχανικό το οποίο το αγοράζουμε σε μεγάλη ποσότητα και το χρησιμοποιούμε λίγο, συνεπώς να βρούμε έναν τρόπο για να το συντηρούμε για να διαρκεί περισσότερο στο ψυγείο μας. Κόβουμε αρχικά όλα τα κλωνάρια που θα χρησιμοποιήσουμε και αφήνουμε τα υπόλοιπα πάνω στην ρίζα γιατί η ρίζα είναι αυτή που το κρατάει ενυδατωμένο και ζωντανό. Το υπόλοιπο που μένει το τυλίγουμε με χαρτί κουζίνας, βρέχουμε λίγο το χαρτί γιατί θέλουμε να κρατάει υγρασία και τυλίγουμε όλο το μάτσο του σέλερι με αλουμινόχαρτο.
Υλικά
- 3 κλωνάρια σέλερι
- 1 κυβάκι τζίντζερ (σαν ζάρι)
- 1 λάιμ
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε το λάιμ και κρατάμε μόνο τη σάρκα
- Πλένουμε καλά το σέλερι και κόβουμε τα φύλλα. Κρατάμε μόνο τα κοτσάνια
- Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ
- Παιρνάμε όλα τα υλικά από τον αποχυμωτή
- Απολαμβάνουμε κατευθείαν