Τραγανή σφολιάτα κλείνει στο εσωτερικό της μια λαχταριστή γέμιση από μανιτάρια και τυρί. Το airfryer έχει τη μαγική δύναμη να ψήνει τέλεια τις σφολιάτες δίνοντας ένα υπέροχο τραγανό αποτέλεσμα.
Tip: Θα πρέπει οπωσδήποτε να γυρίσεις την πίτα στα μισά του ψησίματος.
Υλικά
Για το στήσιμο- 1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
- 1 κρόκο
- 2 κ.σ γάλα
- 500 γρ μανιτάρια φρέσκα σαμπινιόν καφέ
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
- 120 ml γάλα
- αλάτι ψιλο
- πιπέρι
- 150 γρ. κασέρι
- 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
- Ζεσταίνουμε τηγάνι σε δυνατή φωτιά
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε λίγα λεπτά να μαγειρευτούν
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά να ψηθεί το σιμιγδάλι για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα κι αφήνουμε να πήξει η γέμιση για λίγα λεπτά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε
- Προθερμαίνουμε το airfryer στους 200 βαθμούς.
- Απλώνουμε τη μισή σφολιάτα στο ταψί του airfryer.
- Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και ισιώσουμε.
- Καλύπτουμεμε το άλλο φύλλο σφολιάτας κι ενώνουμε τις άκρες.
- Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας. Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.
- Ψήνουμε για 10′ στους 190 C. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
- Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά, για ακόμα 30-35 λεπτά
- Στα μισά γυρνάμε την πίτα ανάποδα να πάρει χρώμα κι η κάτω πλευρά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.