search

Μανιταρόπιτα με σφολιάτα στο airfryer

Τραγανή σφολιάτα κλείνει στο εσωτερικό της μια λαχταριστή γέμιση από μανιτάρια και τυρί. Το airfryer έχει τη μαγική δύναμη να ψήνει τέλεια τις σφολιάτες δίνοντας ένα υπέροχο τραγανό αποτέλεσμα.

Tip: Θα πρέπει οπωσδήποτε να γυρίσεις την πίτα στα μισά του ψησίματος.



Υλικά

Για το στήσιμο
  • 1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
  • 1 κρόκο
  • 2 κ.σ γάλα
Για τη γέμιση
  • 500 γρ μανιτάρια φρέσκα σαμπινιόν καφέ
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
  • 120 ml γάλα
  • αλάτι ψιλο
  • πιπέρι
  • 150 γρ. κασέρι
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
  • Ζεσταίνουμε τηγάνι σε δυνατή φωτιά
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Σοτάρουμε λίγα λεπτά  να μαγειρευτούν
  • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά να ψηθεί το σιμιγδάλι για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γάλα κι αφήνουμε να πήξει η γέμιση για λίγα λεπτά.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  • Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε
  Για το στήσιμο στο ταψί:
  • Προθερμαίνουμε το airfryer στους 200 βαθμούς.
  • Απλώνουμε τη μισή σφολιάτα στο ταψί του airfryer.
  • Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και ισιώσουμε.
  • Καλύπτουμεμε το άλλο φύλλο σφολιάτας κι ενώνουμε τις άκρες.
  • Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας. Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.
  • Ψήνουμε για 10′ στους 190 C. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
  • Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά, για ακόμα 30-35 λεπτά
  • Στα μισά γυρνάμε την πίτα ανάποδα να πάρει χρώμα κι η κάτω πλευρά.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και  κόβουμε σε κομμάτια.
Cool Artisan