search

Μακαρονοσαλάτα με βίδες, ψητό καλαμπόκι κι ελιές

Το αγαπημένο ψητό καλαμπόκι, η γεύση που είχαμε συντροφιά στα παιδικά μας χρόνια μπαίνει  σε μια σαλάτα με σος γιαουρτιού και μακαρόνια βίδες.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη σος γιαουρτιού 
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 20 γρ. μέλι
  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 1 κτγ αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη μακαρονοσαλάτα 
  • 200 γρ. βίδες
  • 1 καλαμπόκι, ολόκληρο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 2 φέτες χαλούμι

Εκτέλεση

Για τη σος γιαουρτιού 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Για τη μακαρονοσαλάτα 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Καθαριζουμε το καλαμπόκι από τα φύλλα και το πλένουμε καλά.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περνάμε το καλαμπόκι από όλες τις πλευρές, να πάρει χρώμα.
  • Μόλις ψηθεί, κόβουμε με ένα μαχαίρι τα σπόρια από τον κορμό.
  • Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά και παιρνάμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές.
  • Βάζουμε μέσα στο μπολ της σος τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.
Cool Artisan