Το αγαπημένο ψητό καλαμπόκι, η γεύση που είχαμε συντροφιά στα παιδικά μας χρόνια μπαίνει σε μια σαλάτα με σος γιαουρτιού και μακαρόνια βίδες.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για τη σος γιαουρτιού
- 100 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 20 γρ. μέλι
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 1 κτγ αλάτι
- Πιπέρι
Για τη μακαρονοσαλάτα
- 200 γρ. βίδες
- 1 καλαμπόκι, ολόκληρο
- 20 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 2 φέτες χαλούμι
Εκτέλεση
Για τη σος γιαουρτιού
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Για τη μακαρονοσαλάτα
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Καθαριζουμε το καλαμπόκι από τα φύλλα και το πλένουμε καλά.
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περνάμε το καλαμπόκι από όλες τις πλευρές, να πάρει χρώμα.
- Μόλις ψηθεί, κόβουμε με ένα μαχαίρι τα σπόρια από τον κορμό.
- Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά και παιρνάμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε μέσα στο μπολ της σος τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.