Το αγαπημένο ψητό καλαμπόκι, η γεύση που είχαμε συντροφιά στα παιδικά μας χρόνια μπαίνει σε μια σαλάτα με σος γιαουρτιού και μακαρόνια βίδες.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για τη σος γιαουρτιού
-
100 γρ. γιαούρτι
-
100 γρ. μαγιονέζα
-
20 γρ. μέλι
-
1/2 λεμόνι (χυμό)
-
1 κτγ αλάτι
- Πιπέρι
Για τη μακαρονοσαλάτα
-
200 γρ. βίδες
-
1 καλαμπόκι, ολόκληρο
-
20 γρ. βούτυρο
-
80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
-
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 2 φέτες χαλούμι
Εκτέλεση
Για τη σος γιαουρτιού
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Για τη μακαρονοσαλάτα
-
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
-
Καθαριζουμε το καλαμπόκι από τα φύλλα και το πλένουμε καλά.
-
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περνάμε το καλαμπόκι από όλες τις πλευρές, να πάρει χρώμα.
-
Μόλις ψηθεί, κόβουμε με ένα μαχαίρι τα σπόρια από τον κορμό.
- Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά και παιρνάμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές.
-
Βάζουμε μέσα στο μπολ της σος τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
-
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.