Η μαγεία της ελληνικής, παραδοσιακής χωριάτικης παντρεύεται με το κριθαράκι σε ένα απολαυστικό, καλοκαιρινό, χορταστικό πιάτο. Επιλέγω κριθαράκι χοντρό που ταιριάζει υπέρχα με τα υλικά της χωριάτικης. Μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη και να παίξει με τα υλικά, να προσθέσεις πιπεριά, ντομαντίνια ή ό,τι άλλο λαχανικό σου αρέσει και βέβαια να αντικαταστήσεις τη φέτα με ανθότυρο για πιο light αποτέλεσμα.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
-
200 γρ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίες
-
3 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες
-
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
-
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
-
2 κτσ ελιές (χωρίς κουκούτσι)
-
1 κτσ κάπαρη
-
100 γρ. φέτα
-
40 ml ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κριθαράκι που έχουμε βράσει, αφού έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, και το ανακατεύουμε με μια κουτάλα να αφρατέψει.
-
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά.
-
Χοντροσπάμε με το χέρι τη φέτα απο πάνω.
-
Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.