search

Λουκανικοτυρόπιτα σε φύλλο κανταΐφι

Χωριάτικο λουκάνικο και τυριά παντρεύονται σε μια απολαυστική πίτα σουφλέ από κανταΐφι . Μια συνταγή που χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά να την φτιάξεις και περίπου 2 ώρες για να δέσει στο ψυγείο και έπειτα να ψηθεί στο φούρνο.



Υλικά

  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 300 γρ. φέτα
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο με πράσο (κομμένο σε φέτες)
  • 10 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα (+ 50 γρ. για τη γέμιση)
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ θυμάρι ξερό
  • 1 κτγ ρίγανη ξερή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (40 x 30 εκ περίπου)
  • Γνέθουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε στη βάση του ταψιού.
  • Περνάμε τη φέτα από το χοντρό του τρίφτη.
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε 50 γρ. γιαούρτι με 50 γρ. γάλα μέχρι να αποκτήσουν κρεμμώδη υφή και τα προσθέτουμε στην τριμμένη φέτα.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε τη φέτα πάνω στο κανταΐφι.
  • Προσθέτουμε τις φέτες του λουκάνικου  και τις λιαστές τομάτες
  • Γνέθουμε και απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι πάνω από τη γέμιση να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γαλά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά
  • Περιχύνουμε την λουκανικοτυρόπιτα.
  • Αφήνουμε την λουκανικοτυρόπιτα στο ψυγείο για να ρουφήξει όλο το γάλα-αυγό για τουλάχιστον 1 ώρα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan