Χωριάτικο λουκάνικο και τυριά παντρεύονται σε μια απολαυστική πίτα σουφλέ από κανταΐφι . Μια συνταγή που χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά να την φτιάξεις και περίπου 2 ώρες για να δέσει στο ψυγείο και έπειτα να ψηθεί στο φούρνο.
Υλικά
- 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 300 γρ. φέτα
- 50 γρ. γιαούρτι
- 1 χωριάτικο λουκάνικο με πράσο (κομμένο σε φέτες)
- 10 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
- 4 αυγά
- 1 λίτρο γάλα (+ 50 γρ. για τη γέμιση)
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1 κτγ θυμάρι ξερό
- 1 κτγ ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (40 x 30 εκ περίπου)
- Γνέθουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε στη βάση του ταψιού.
- Περνάμε τη φέτα από το χοντρό του τρίφτη.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε 50 γρ. γιαούρτι με 50 γρ. γάλα μέχρι να αποκτήσουν κρεμμώδη υφή και τα προσθέτουμε στην τριμμένη φέτα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε τη φέτα πάνω στο κανταΐφι.
- Προσθέτουμε τις φέτες του λουκάνικου και τις λιαστές τομάτες
- Γνέθουμε και απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι πάνω από τη γέμιση να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γαλά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά
- Περιχύνουμε την λουκανικοτυρόπιτα.
- Αφήνουμε την λουκανικοτυρόπιτα στο ψυγείο για να ρουφήξει όλο το γάλα-αυγό για τουλάχιστον 1 ώρα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.