Κολοκύθα και φέτα σε ένα απόλυτα πεντανόστιμο συνδυασμό! Απολαυστικό και πολύ φθινοπωρινό!
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 5 αυγά
- 400 γρ. τυρί κατσικίσιο (ή φέτα)
- 225 γρ. χαλούμι τριμμένο
- 300 γρ. πουρέ κολοκύθα
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 150 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα (εγώ χρησιμοποίησα λουκάνικο και σύγκλινο αλλά εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις)
Εκτέλεση
Για τον πουρέ- Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους.
- Τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
- Μόλις βγουν από το φούρνο βάοζυμε την κολοκύθα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρέ.
- Τρίβουμε τα τυριά στο χοντρό του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα τοματίνια) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε σε βουτυροαλευρομένο ταψί (διαμέτρου 22 εκ) και τοποθετούμε τα τοματίνια στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.