search

Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας και κρέμα ανθότυρου

Μια συνταγή για όσους λατρεύουν τα λαζάνια αλλά θέλουν την πιο ελαφριά εκδοχή τους, με λογότερα λιπαρά κι εύκολη συνταγή στην εκτέλεση. Η κρέμα ανθότυρου φτιάχνεται σε λίγα λεπτά σε ένα μόνο μπολ.

Διάβασε επίσης:

Δες το βίντεο με ένα κλικ εδώ:

 



Υλικά

Για τον κιμά
  • 750 γρ. κιμά γαλοπούλα
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ θυμάρι (ξερό)
  • 1 κτγ μέλι θυμαρίσιο
Για την κρέμα ανθότυρου
  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. ανθότυρο κρήτης
  • 300 γάλα
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο, με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 18 φύλλα λαζάνια

Εκτέλεση

Για τον κιμά
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε
  • Σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
  • Τσεκάρουμε ανά τακτά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε 200 ml καυτό νερό.
  • Αφού έχουν εξατμιστεί τα υγρά και έχει δέσει η σάλτσα μας, αφαιρούμε από το μάτι
Για την κρέμα ανθότυρου
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί κι ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος, θρυμματίζουμε το ανθότυρο και το προσθέτουμε στο μίγμα.
Για το στήσιμο
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί 30 εκ. x 30 εκ.
  • Καλύπτουμε τη βάση με λαζάνια.
  • Προσθέτουμε το μισό κιμά γαλοπούλας κι απλώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα ανθότυρο κι απλώνουμε καλά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας λαζάνια, κιμά γαλοπούλας και τέλος την κρέμα ανθότυρου.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45 λεπτά.
 
Cool Artisan