Μια συνταγή για όσους λατρεύουν τα λαζάνια αλλά θέλουν την πιο ελαφριά εκδοχή τους, με λογότερα λιπαρά κι εύκολη συνταγή στην εκτέλεση. Η κρέμα ανθότυρου φτιάχνεται σε λίγα λεπτά σε ένα μόνο μπολ.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες το βίντεο με ένα κλικ εδώ:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τον κιμά- 750 γρ. κιμά γαλοπούλα
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1 κτγ θυμάρι (ξερό)
- 1 κτγ μέλι θυμαρίσιο
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αυγά
- 400 γρ. ανθότυρο κρήτης
- 300 γάλα
- 200 γρ. τυρί τριμμένο, με χαμηλά λιπαρά
- αλάτι
- πιπέρι
- 18 φύλλα λαζάνια
Εκτέλεση
Για τον κιμά- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε
- Σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
- Τσεκάρουμε ανά τακτά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε 200 ml καυτό νερό.
- Αφού έχουν εξατμιστεί τα υγρά και έχει δέσει η σάλτσα μας, αφαιρούμε από το μάτι
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί κι ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος, θρυμματίζουμε το ανθότυρο και το προσθέτουμε στο μίγμα.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί 30 εκ. x 30 εκ.
- Καλύπτουμε τη βάση με λαζάνια.
- Προσθέτουμε το μισό κιμά γαλοπούλας κι απλώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα ανθότυρο κι απλώνουμε καλά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας λαζάνια, κιμά γαλοπούλας και τέλος την κρέμα ανθότυρου.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45 λεπτά.