Είναι μερικά γλυκά που γίνονται “σταθεροί” και μόνιμοι “συνοδοιπόροι” όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να προσέχουμε τη διατροφή μας και να τρεφόμαστε πιο υγιεινά. Έτσι είναι και για μένα αυτός ο κορμός ο οποίος αποτελείται από 3 απλά υλικά: χουρμάδες, ξηρούς καρπούς και κακάο.
Το μυστικό της συνταγής δεν είναι άλλο από τους βασιλικούς χουρμάδες (medjool dates) οι οποίοι είναι η «αφρόκρεμα», η καλύτερη εκδοχή του χουρμά. Τους συγκεκριμένους εγώ τους παίρνω παραδοσιακά από το Χασιώτη στο Μαρούσι. Τώρα πια μπαίνω και παραγγέλνω online από το www.chasioti.gr ό,τι χρειάζομαι σε ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, χουρμάδες, αποξηραμένα φρούτα κ.τ.λ. Από την πρώτη μπουκιά καταλαβαίνεις την ανώτερη ποιότητα σε γεύση!
Οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και μπορούν να προσφέρουν αρκετά οφέλη για την υγεία. Προσφέρουν θρεπτικά συστατικά: Οι ξηροί καρποί περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Η κατανάλωση τους βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αρκετών ασθενειών μιας και είναι πολύσια σε υγιεινά λιπαρά και αντιοξειδωτικά.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 600 γρ. βασιλικοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, www.chasioti.gr
- 250 γρ. ξηροί καρποί (φουντούκι, αμύγδαλο), www.chasioti.gr
- 3 κ.σ. λάδι καρύδας (προαιρετικά)
- 4 κ.σ. σκόνη κακάο, www.chasioti.gr
Εκτέλεση
-
Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 7-8 λεπτά
-
Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ
-
Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν .
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά
-
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
-
Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
-
Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου να δέσει για 2 ώρες
- Κόβουμε και σερβίρουμε