Η αυτόματη καφετιέρα Phillips Series 2200 EP2234 έχει αποκτήσει μόνιμη θέση στον πάγκο της κουζίνας μου αφού κάθε πρωί μου δίνει τον πιο μοσχοβολιστό εσπρέσο. Αλέθει αυτόματα τους κόκκους καφέ και δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσω την ένταση και το άρωμα όπως ακριβώς μου αρέσει, χάρη στην τεχνολογία Aroma Extract. Και βέβαια μου δίνει έμπνευση για να φτιάξω το αγαπημένο μου τιραμισού αλλά στην πιο υγιεινή εκδοχή του με βρώμη, κακάο και γιαούρτι.
Η βρώμη με γιαούρτι είναι ιδανικός συνδυασμός για ένα υγιεινό πρωινό. Η βρώμη είναι εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών και πρωτεϊνών που μου δίνουν ενέργεια και με κρατάνε χορτάτο μέχρι αργά μέσα στη μέρα. Το γιαούρτι, από την άλλη, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, προβιοτικά και ασβέστιο, ενισχύοντας την υγεία των οστών και τη σωστή πέψη. Η συνταγή αυτή βγάζει περίπου 3-4 μερίδες και είναι ιδανική να τη φτιάξεις από το προηγούμενο βράδυ για να την απολαύσεις το επόμενο πρωί.
Tip: Διατηρείται στη συντήρηση του ψυγείου (σε αεροστεγές δοχείο) έως 4 μέρες.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 90 γρ. βρώμη (1 κούπα)
- 20 γρ. σπόρους τσία
- 1 κτσ κακάο
- 1 διπλό espresoo
- 200 ml γάλα (ή φυτικό ρόφημα) (1 κούπα)
- 1 κτσ μέλι
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 κτσ μέλι
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε ένα διπλό espresso στη μηχανή της Philips
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη βρώμη, τους σπόρους τσία, το κακάο, το γάλα, το espresso και το μέλι
- Ανακατεύουμε καλά
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι
- Μοιράζουμε το μίγμα βρώμης σε 3-4 μπολ (ανάλογα το μέγεθος)
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με το γιαούρτι.
- Γαρνίρουμε με κακάο και διακοσμούμε με κόκκους καφε (σ.σ. Οι κόκκοι είναι μόνο για διακόσμηση)
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε το επόμενο πρωί.