search

Κριτσίνια Φουλ σε Πρωτεΐνη (Χωρίς Αλεύρι)

Τα κριτσίνια από ρεβίθια και ασπράδι αποτελούν έναν εξαιρετικό σνακ με συνδυασμό τροφών υψηλής διατροφικής αξίας. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες, συμβάλλοντας στην ενέργεια και τον κορεσμό.  Το ασπράδι αυγού είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης χαμηλής σε λιπαρά και χωρίς χοληστερόλη, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους ή έχουν ανάγκη για υψηλή πρωτεϊνική πρόσληψη. Συνδυάζοντας τα ρεβίθια με το ασπράδι, προσφέρουμε στο σώμα μας μια πλήρη και ισορροπημένη πηγή πρωτεϊνών, ιδανική για την ενίσχυση της μυϊκής μάζας και της συνολικής υγείας.

Ο συνδυασμός από μπαχαρικά και μυρωδικά δίνει όλη τη γεύση που κάνει τα κριτσίνια εθιστικά και πεντανόστιμα.



Υλικά

  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα (ή από κονσέρβα)
  • 1 αυγό (μόνο ασπράδι)
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ ρίγανη
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 ml νερό
  • 80 γρ. σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Στρώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σχηματίζουμε κριτσίνια 12 εκ. με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά
  • Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
Cool Artisan