Μια θρεπτική και ισορροπημένη επιλογή γεύματος που παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και παράλληλα είναι πεντανόστιμο αλλά και πολύ εύκολο να το φτιάξεις. Αν δυσκολεύεσαι να πετύχεις το ρύζι, αυτή η συνταγή θα σου λύσει τα χέρια αφού βγαίνει σπυρωτό κάθε φορά. Τα μυστικά για τέλειο ρύζι είναι 3:
- Η αναλογία ρύζι – νερό. Για 2 φλυτζάνια ρύζι βάζουμε 4 φλυτζάνια καυτό νερό.
- Το νερό μπαίνει καυτό.
- Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και καπάκι στο ψήσιμο για να μαγειρευτεί τέλεια και να γίνει σπυρωτό.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι λευκό
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1 κτγ κουρκουμά
- 2 φλυτζάνια ρύζι μπασμάτι(+4 φλυτζάνια καυτό νερό)
- 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 1 κτγ μπούκοβο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και κουρκουμά.
- Πλένουμε καλά το ρύζι
- Το προσθέτουμε και το ανακατεύουμε καλά στο τηγάνι να αποκτήσει κίτρινο χρώμα από τον κουρκουμά.
- Προσθέτουμε το καυτό νερό και τα φιλέτα κοτόπουλο.
- Τελειώνουμε με λίγο μπούκοβο και λίγο αλάτι
- Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στις διαστάσεις του σκεύους.
- Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι του σκεύους.
- Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 45-50 λεπτά.
- Σερβίρουμε απευθείας