search

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Μια θρεπτική και ισορροπημένη επιλογή γεύματος που παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και παράλληλα είναι πεντανόστιμο αλλά και πολύ εύκολο να το φτιάξεις. Αν δυσκολεύεσαι να πετύχεις το ρύζι, αυτή η συνταγή θα σου λύσει τα χέρια αφού βγαίνει σπυρωτό κάθε φορά. Τα μυστικά για τέλειο ρύζι είναι 3:

  • Η αναλογία ρύζι – νερό. Για 2 φλυτζάνια ρύζι βάζουμε 4 φλυτζάνια καυτό νερό.
  • Το νερό μπαίνει καυτό.
  • Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και καπάκι στο ψήσιμο για να μαγειρευτεί τέλεια και να γίνει σπυρωτό.

 

 



Υλικά

  • 1 κρεμμύδι λευκό
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 κτγ κουρκουμά
  • 2 φλυτζάνια ρύζι μπασμάτι(+4 φλυτζάνια καυτό νερό)
  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και κουρκουμά.
  • Πλένουμε καλά το ρύζι
  • Το προσθέτουμε και το ανακατεύουμε καλά στο τηγάνι να αποκτήσει κίτρινο χρώμα από τον κουρκουμά.
  • Προσθέτουμε το καυτό νερό και τα φιλέτα κοτόπουλο.
  • Τελειώνουμε με λίγο μπούκοβο και λίγο αλάτι
  • Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στις διαστάσεις του σκεύους.
  • Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι του σκεύους.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 45-50 λεπτά.
  • Σερβίρουμε απευθείας
Cool Artisan