search

Κολοκυθοκεφτέδες με sauce γιαουρτιού

 

Το μυστικό για να πετύχεις την τέλεια υφή στους κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, για να είναι σαν ταβέρνας είναι να κάψεις το ταψί ελαφρώς λαδωμένο με λίγο ελαιόλαδο στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C και μετά να τους βάλειςκαι να ψήσεις για 15-20 λεπτά ❤️ Τα τελευταία 5 λεπτά τους γυρνάμε να πάρουν χρώμα κι από την άλλη!

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τους κολοκυθοκεφτέδες
  • 8 κολοκύθια baby
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το ταψί
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
Για τη sauce γιαουρτιού
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1/2 σκελ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τους κολοκυθοκεφτέδες
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις
  • Περνάμε τα κολοκύθια από το χοντρό του τρίφτη
  • Τα αλατίζουμε, τα πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει το μίγμα
  • Βάζουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο στο φούρνο να κάψει
  • Έπειτα πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε πάνω στο καυτό ταψί
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στο φούρνο και τα τελευταία 5 λεπτά τους γυρίζουμε να ψηθούν κι από την άλλη.
Για τη sauce γιαουρτιού
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει το μίγμα
Cool Artisan