Το μυστικό για να πετύχεις την τέλεια υφή στους κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, για να είναι σαν ταβέρνας είναι να κάψεις το ταψί ελαφρώς λαδωμένο με λίγο ελαιόλαδο στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C και μετά να τους βάλειςκαι να ψήσεις για 15-20 λεπτά ❤️ Τα τελευταία 5 λεπτά τους γυρνάμε να πάρουν χρώμα κι από την άλλη!
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τους κολοκυθοκεφτέδες- 8 κολοκύθια baby
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 200 γρ. φέτα σε τρίμματα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 60 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κτσ ελαιόλαδο
-
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
-
50 γρ. μαγιονέζα
-
120 ml ελαιόλαδο
-
50 γρ μουστάρδα Dijon
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1 κ.σ. μηλόξυδο
-
1/2 σκελ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
1 μικρό ματσάκι φρέσκο άνηθο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Εκτέλεση
Για τους κολοκυθοκεφτέδες- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις
- Περνάμε τα κολοκύθια από το χοντρό του τρίφτη
- Τα αλατίζουμε, τα πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει το μίγμα
- Βάζουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο στο φούρνο να κάψει
- Έπειτα πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε πάνω στο καυτό ταψί
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στο φούρνο και τα τελευταία 5 λεπτά τους γυρίζουμε να ψηθούν κι από την άλλη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι
- Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει το μίγμα