Ένα κέικ που λατρεύω όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη θρεπτική του αξία. Δεν έχει καθόλου ζάχαρη καθώς παίρνει όλη τη γλυκιά γεύση του από τους χουρμάδες! Ο συνδυασμός της κανέλας με το πορτοκάλι είναι μαγικός και βέβαια τα κομμάτια λιωμένης κουβερτούρας το κάνουν… του ονείρου!
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 150 γρ. χουρμάδες (βασιλικοί - χωρίς κουκούτσι)
- 350 ml φυτικό ρόφημα σόγιας
- 50 γρ. φιστικοβουτυρο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης
- 10 γρ. baking powder
- 1 κτγ κανέλα
- 100 γρ. κουβερτούρα (χωρίς ζάχαρη)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τους χουρμάδες με το φυτικό ρόφημα σόγιας, το φιστικοβούτυρο και το ξύσμα από το πορτοκάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι βρώμης, το baking powder και την κανέλα.
- Αναμειγνύουμε τα υγρά με τα στερεά.
- Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα για κέικ με διαστάσεις 27,5 x 14 x 6 εκ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.