search

Νουντλς με κοτόπουλο

Είναι η πιο viral συνταγή μου! Και σήμερα στη δείχνω ακόμα πιο βελτιωμένη κ εύκολη στην εκτέλεση. Τα υλικά της sauce είναι πολύ απλά και μπορείς να τη φτιάξεις (σε μεγαλύτερη ποσότητα) για να την έχεις στο ψυγείο σου και να τη χρησιμοποιείς και σε άλλες συνταγές.

Tip 1: Όταν πανάρεις τα κομμάτια κοτόπουλου σε κορν φλάουρ αναβαθμίζεις τη γεύση του αλλά πάνω απ’ όλα το κάνεις να «μαγνητίζει» πάνω του τη sauce

Tip 2: Δεν βράζουμε τα νουντλς! Τα αφήνουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό που τα σκεπάζει για τουλάχιστον 3-4 λεπτά κι έπειτα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη sauce
  • 120 ml μέλι
  • 20 ml σόγια sauce
  • 20 ml ηλιέλαιο (ή εναλλακτικά σησαμέλαιο αν έχεις)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
  • 1 κυβάκι τζίντζερ (σαν ζάρι - περασμένο από τον τρίφτη)
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 20 γρ. σουσάμι
Για το κοτόπουλο
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 20 ml ηλιέλαιο
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. rice noodles

Εκτέλεση

Για τη sauce
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Για το κοτόπουλο
  • Βάζουμε τα νουντλς σε ένα μπολ με καυτό νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν μέχρι να είναι έτοιμα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πανάρουμε το κοτόπουλο σε κορν φλάουρ.
  • Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα φαρδύ τηγάνι.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τα νουντλς, τη μισή sauce κι ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη sauce και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Cool Artisan