Τα μπιφτέκια από όσπρια είναι η πιο υγιεινή, θρεπτική κι απλή συνταγή για ένα εύκολο βραδινό (που θα περισσέψει και για το ταπεράκι της επόμενης μέρας). Οι κόκκινες φακές θέλουν μόλις 15-20 λεπτά βράσιμο ενώ το σοταρισμένο κρεμμύδι-σκόρδο δίνει όλη την απαραίτητη σπιρτάδα στο πιάτο.
Εμπλουτίζω τη συνταγή μου με 4 scoops Vegan Πρωτεϊνούχου Ροφήματος (PDM Vegan) που δίνει μια γλυκόξινη αίσθηση και βέβαια εμπλουτίζει το πιάτο με φυτική πρωτεΐνη, βασικές βιταμίνες και μέταλλα.
Υλικά
- 200 γρ. κόκκινες φακές
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο ή καλά τριμμένο)
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1 1/2 κ.γ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα
- 56 γρ. (4 scoops) Vegan Πρωτεϊνούχου Ροφήματος (PDM Vegan)
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με νερό για 15-20 λεπτά
- Μόλις βράσουν τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 8-10 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
- Αναμειγνύουμε τις φακές με το σοταρισμένο κρεμμύδι - σκόρδο και προσθέτουμε 4 scoops Vegan Πρωτεϊνούχου Ροφήματος (PDM Vegan).
- Πλάθουμε 12 μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι κι από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι.
- Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και γουακαμόλε.