search

Πρωτεϊνούχα μπιφτέκια από κόκκινες φακές

Τα μπιφτέκια από όσπρια είναι η πιο υγιεινή, θρεπτική κι απλή συνταγή για ένα εύκολο βραδινό (που θα περισσέψει και για το ταπεράκι της επόμενης μέρας). Οι κόκκινες φακές θέλουν μόλις 15-20 λεπτά βράσιμο ενώ το σοταρισμένο κρεμμύδι-σκόρδο δίνει όλη την απαραίτητη σπιρτάδα στο πιάτο.

Εμπλουτίζω τη συνταγή μου με 4 scoops Vegan Πρωτεϊνούχου Ροφήματος (PDM Vegan) που δίνει μια γλυκόξινη αίσθηση και βέβαια εμπλουτίζει το πιάτο με φυτική πρωτεΐνη, βασικές βιταμίνες και μέταλλα.



Υλικά

  • 200 γρ. κόκκινες φακές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο ή καλά τριμμένο)
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 1/2 κ.γ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 56 γρ. (4 scoops) Vegan Πρωτεϊνούχου Ροφήματος (PDM Vegan)
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με νερό για 15-20 λεπτά
  • Μόλις βράσουν τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 8-10 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
  • Αναμειγνύουμε τις φακές με το σοταρισμένο κρεμμύδι - σκόρδο και προσθέτουμε 4 scoops Vegan Πρωτεϊνούχου Ροφήματος (PDM Vegan).
  • Πλάθουμε 12 μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι κι από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι.
  • Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και γουακαμόλε.
Cool Artisan