search

Κέικ βρώμης με σοκολάτα και φουντούκι

Χωρίς μίξερ! Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά και ψήνεις. Αυτό το γιορτινό γλυκό δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και γεμάτο ευεργετικά συστατικά, προσφέροντας μια πιο υγιεινή επιλογή στις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Το χριστουγεννιάτικο κέικ βρώμης με σοκολάτα και φουντούκι είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για τις ημέρες που έρχονται. Συνδυάζει φυσικά συστατικά όπως το μέλι, το ελαιόλαδο και τα φουντούκια, προσφέροντας μια υγιεινή εναλλακτική για τις γιορτινές λιχουδιές.

Το κακάο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαρίζει στο κέικ μια βαθιά σοκολατένια γεύση ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς. Το μέλι, φυσική πηγή ενέργειας, παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντικαθιστά τη ζάχαρη, προσφέροντας ήπια γλυκύτητα. Τα φουντούκια, με την υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες, ενισχύουν τη θρεπτική αξία του κέικ.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για το κέικ
  • 60 γρ. κακάο
  • 280 ml νερό
  • 200 γρ. μέλι
  • 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 80 γρ. φουντούκια (χτυπημένα στο μπλέντερ)
  • 140 γρ. φαρίνα βρώμης (αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του)
Για το γλάσο
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. γάλα
Για το γαρνίρισμα
  • 50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Για το κέικ
  • Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το νερό κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψί με διάμετρο 15 εκ. καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά
Για το γλάσο
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρόλακι σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις βγάλει τις πρώτες φουσκάλες περιχύνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 4-5 λεπτά κι έπειτα ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
  • Γαρνίρουμε το κέικ αφότου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στο τελείωμα, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια.
Cool Artisan