search

Κέικ με βρώμη, μέλι και κολοκύθα

Μια υγιεινή επιλογή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που προσφέρει ενέργεια, φυτικές ίνες και βιταμίνες, καθιστώντας το ιδανικό για σνακ ή πρωινό. Ο συνδυασμός της κολοκύθας με την κανέλα είναι συνώνυμο του φθινοπώρου.



Υλικά

  • 400 γρ. κολοκύθα βρασμένη
  • 200 γρ. μέλι
  • 4 αυγά
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 400 γρ. φαρίνα βρώμης
  • 2 κτσ κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ το μέλι με την βρασμένη κολοκύθα
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το μίγμα από το μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη φαρίνα βρώμης, την κανέλα και ομογενοποιούμε.
  • Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Cool Artisan