Μια υγιεινή επιλογή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που προσφέρει ενέργεια, φυτικές ίνες και βιταμίνες, καθιστώντας το ιδανικό για σνακ ή πρωινό. Ο συνδυασμός της κολοκύθας με την κανέλα είναι συνώνυμο του φθινοπώρου.
Υλικά
- 400 γρ. κολοκύθα βρασμένη
- 200 γρ. μέλι
- 4 αυγά
- 200 ml ηλιέλαιο
- 400 γρ. φαρίνα βρώμης
- 2 κτσ κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ το μέλι με την βρασμένη κολοκύθα
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το μίγμα από το μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα βρώμης, την κανέλα και ομογενοποιούμε.
- Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ.
- Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.