search

Ρεβυθια Και Σπανακι Με Ινδικα Καρικεύματα

 

Μία Ινδική συνταγή με έντονα καρικεύματα και γεύση που δε θα μπορούσε να λείπει από την εβδομάδα Ινδικής κουζίνας που διανύουμε.

 



Υλικά

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τζαλαπένο, χοντροκομμένη
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, κομμένο
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 900 γρ. ρεβύθια, καθαρισμένα
  • 1 κεσεδάκι ολόκληρες αποφλειωμένες τομάτες

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντερ και σωτάρουμε για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μας δώσουν όλα τους τα αρώματα.
  • Με το χέρι προσθέτουμε σιγά-σιγά το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί τελειώς. Ανακατεύουμε τακτικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μίξερ και το χτυπάμε χωρίς να γίνει ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε το τηγάνι.
  • Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  • Προσθέτουμε το κάρυ και και το τσίλι και σωτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να μας δώσουν όλα τους τα αρώματα.
  • Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις τομάτες (πιέζουμε τις τομάτες με τα χέρια μας ενώ τις προσθέτουμε για να βγάλουν το ζουμί τους) και 1/2 φλυτζ. νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Ρίχνουμε μέσα τον πουρέ σπανάκι.
  • Σερβίρουμε με ρύζι.
Cool Artisan