Το τραγανό ινδικό ψωμί νάαν είναι το απόλυτο συνοδευτικό για ένα γεύμα με ινδικές συνταγές και γεύσεις.
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 110-130 ml γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- έξτρα λάδι για άλειμμα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το λάδι.
- Κάνουμε μία τρύπα στη μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να φτιάξουμε μία μαλακή και αφράτη ζύμη. Ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά και προσθέτουμε αλεύρι αν χρειαστεί για να μην κολλάει η ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπάλες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ (μεσαία θερμοκρασία) και τοποθετούμε ένα ταψί στην υψηλότερη σχάρα να ζεσταθεί.
- Βάζουμε τα κομμάτια ζύμης στο ταψί σε σχήμα δάκρυ και πιέζουμε το επάνω μέρος με τα δάχτυλά μας. Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους.
- Τοποθετούμε τα νάαν στο φούρνο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αλείφουμε με βούτυρο και τα σερβίρουμε ζεστά.