Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζύμη γλυκιάς τάρτας χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης. Το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι αμυγδάλου και ο χυμός πορτοκάλι την κάνουν ιδανική βάση για τάρτες με μαρμελάδα, ξηροκάρπια και bitter σοκολάτα. Ακόμα κι αν δεν είσαι vegan, αποτελεί τέλεια εναλλακτική, αλλά και λύση για να φτιάξεις την τάρτα σου όταν συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεμείνει από αβγά, τρεις η ώρα ενώ έξω χιονίζει.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 ml χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 60 ml ελαιόλαδο
- 60 γρ άχνη ζάχαρη
- 30 γρ αλεύρι αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε με ένα αβγοδάρτη.
- Προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Βάζουμε στο μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλεύρι αμυγδάλου.
- Διπλώνουμε καλά με μια μαρίζ και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια.
- Μόλις φτιάξουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να σφίξει για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τη βγάζουμε και την ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο ή ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.