Κι όμως, μπορείς να είσαι vegan χωρίς να στερηθείς στιγμή τη γεύση του τυριού. Οι vegan εναλλακτικές του αγαπημένου γαλακτοκομικού προϊόντος είναι πολλές, τόσο στα ράφια των σούπερ μάρκετ όσο και στη δική σου κουζίνα. Η κορυφαία vegan συνταγή που ακολουθεί για σάλτσα με κηπευτικά και γεύση που παραπέμπει στην παρμεζάνα -χάρη στα μουσκεμένα κάσιους- είναι ιδανική για ζυμαρικά, ενώ μια απλή προσθήκη sauté μανιταριών απογειώνει τη γευστική εμπειρία.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 500 ml ρόφημα σόγιας ή αμυγδάλου
- 100 γρ. κάσιους, μουλιασμένα για 4 ώρες
- 100 γρ. πατάτα βρασμένη
- 100 γρ. γλυκοπατάτα βρασμένη
- 50 γρ. καρότο βρασμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100 γρ. σοταρισμένα μανιτάρια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα κάσιους, την πατάτα, τη γλυκοπατάτα και το καρότο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς το ρόφημα σόγιας ή αμυγδάλου.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι και -χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη- ανακατεύουμε συνεχώς.
- Ρίχνουμε σταδιακά το ρόφημα σόγιας ή αμυγδάλου συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε πάνω από μακαρόνια και προαιρετικά προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια για πιο πλούσια γεύση.