search

HOT DOGS ΜΕ VEGAN ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΡΕΒΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Το ρεβύθι και το Μακεδονικό Ταχίνι κρύβουν ένα μεγάλο έρωτα μεταξυ τους! Ένα έρωτα που ξεκινά από τα βάθη της Ανατολής και απλώνεται μέχρι τη Δύση. Το πιο διάσημο “τέκνο” αυτού του έρωτα είναι βέβαια το χούμους. Όμως σήμερα σας φτιάχνω μια παραλλαγή αυτού. Σας φτιάχνω μια συνταγή που προέκυψε από ένα λάθος στην κουζίνα μου και εξελίχθηκε στα πιο νόστιμα “vegetarian” λουκάνικα.

Χρησιμοποιώντας το ρεβύθι, για να δώσεις σώμα, και το Μακεδονικό Ταχίνι για να δώσει γεύση, φτιάχνεις ένα καταπληκτικό vegetarian λουκάνικο που αντικαθιστά το κλασικό στα πιο υγιεινά hot dogs που έχεις φτιάξει ποτέ! Η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα πείσει ακόμα και τα μικρά παιδιά που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν τη λέξη ρεβύθι!



Υλικά

Για τα vegetarian λουκάνικα
  • 250 γρ. ξερά ρεβύθια
  • 100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας. κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας καυτερή πάπρικα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το στήσιμο του hot dog
  • 6 ψωμάκια
  • 300 γρ σαλάτα λάχανο - καρότο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 αβοκάντο
  • 50 γρ ελιές μαύρες
  • Κέτσαπ κ Μουστάρδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό και τα φήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 12 ώρες. Ιδανικά για μια ολόκληρη νύχτα.
  • Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε μαζί με το νερό τους σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε και το κρεμμύδι ολόκληρο και τα σιγοβράζουμε για περίπου 90 λεπτά ξαφρίζοντας τα όποτε χρειάζεται με μια τρυπητή κουτάλα (όπως κάνουμε με το μοσχάρι).
  • Τα σουρώνουμε (σαν μακαρόνια) και τα μεταφέρουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας λουκάνικα και τα αραδιάζουμε στη λαδόκολλα. Το μείγμα φτιάχνει 20-25 λουκάνικα περίπου.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε τα ψωμάκια και βάζουμε τη σαλάτα λάχανο-καρότο, ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
  • Βάζουμε 2-3 φέτες αβοκάντο σε κάθε hot-dog και γαρνίρουμε με λίγες ελιές.
  • Τέλος, βάζουμε το λουκάνικο ρεβυθιού και σερβίρουμε.
  • Γαρνίορουμε προαιρετικά με κέτσαπ και μουστάρδα.
Cool Artisan