search

H σοκολάτα του Ντουμπάι

Λατρεύω τις γεύσεις της Ανατολής, ειδικά ότι έχει κανταΐφι, φιστίκι και σοκολάτα! Όταν λοιπόν έμαθα για την ύπαρξη αυτού του γλυκού, έπρεπε να μπω απευθείας στην κουζίνα μου και να το δοκιμάσω. Και το αποτέλεσμα ήταν ΑΠΛΑ ΜΑΓΙΚΟ! Δεν ξέρω αν συμπαθείς το Ντουμπάϊ, εγώ δεν έχω πάει ποτέ, αλλά αυτό το γλυκό ίσως μου αλλάξει τη γνώμη!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 100 γρ. κανταΐφι (ψιλοκομμένο)
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης
  • 10 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε πολύ λεπτά το κανταΐφι
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι το σοτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα
  • Μεταφέρουμε το κανταΐφι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης κι ανακατεύουμε καλά.
  • Λιώνουμε τις δύο κουβερτούρες σε μπεν μαρί.
  • Σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ βάζουμε στη βάση λεπτές γραμμές από λευκή κουβερτούρα με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη μαύρη κουβερτούρα και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε το μίγμα από κανταΐφι.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαύρη κουβερτούρα και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Μόλις παγώσει η σοκολάτα, κόβουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan