search

H σαλάτα που θα φτιάξεις στο τραπέζι των γιορτών

Η σαλάτα του γιορτινού ρεβεγιόν έχει όλες τις γεύσεις του χειμώνα, ρόδι για καλή τύχη, μήλο που είναι ο βασιλιάς των χειμωνιάτων φρούτων και καρύδι που συμβολίζει τη μακροζωία. Σαν βάση χρησιμοποιώ τα Ντακάκια με Κρητικά Τυριά, Κρητών Άρτος που είναι ζυμωμένα με ελαιόλαδο. Είναι τόσο νόστιμα και τραγανά που αν είσαι λάτρης των τυριών θα τα αγαπήσεις για την υπέροχη “τυρένια” γεύση τους.

Tip: Κόβουμε σε κομμάτια το ανθότυρο και το δουλεύουμε μαζί με τα λαχανικά για να τα “ντύσει” και να δώσει γεύση σε όλη τη σαλάτα.



Υλικά

Για το ντρέσινγκ
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 40 ml ταχίνι
  • 40 ml μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σαλάτα
  • 7-8 Ντακάκια με Κρητικά Τυριά, Κρητών Άρτος
  • 300 γρ. μιξ πράσινων λαχανικών (μαρούλι, iceberg, λόλα ή ό,τι άλλο επιθυμείς)
  • 80 γρ. καρύδι
  • 80 γρ. ρόδι
  • 1 μήλο, κομμένα σε στικς
  • 150 γρ. ανθότυρο Κρήτης, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. γραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε στικς

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές ντρέσινγκ κι αφήνουμε στην άκρη
Για τη σαλάτα
  • Βάζουμε στη βάση ενός μεγάλου μπολ τα Ντακάκια με Κρητικά Τυριά, Κρητών Άρτος και τα χοντροσπάμε ελαφρώς με το χέρι.
  • Προσθέτουμε το μιξ πράσινων λαχανικών.
  • Χοντροσπάμε το καρύδι και το προσθέτουμε στο μπολ.
  • Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε