search

Ριγκατόνι με μπρεσάολα και γκοργκοντζόλα

Λαχαριστό σουφλέ με γιορτινές γεύσεις σε μια συνταγή που θέλει 20 λεπτά στο τηγάνι και άλλα 10 στο φούρνο. Τα rigatoni Primo Gusto ντύνονται με μια πλούσια σάλτσα και δημιουργούν το πιο νόστιμο σουφλέ φούρνου.  Η μπρεσάολα και η γκοργκοντζόλα πρωταγωνιστούν δίνοντας γεύση και άρωμα γιορτών. Προσθέτω πάντα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο και λίγο θυμάρι φρέσκο για να δώσω φρεσκάδα και ένταση.

 

Tip: Όταν φτιάχνουμε σουφλέ στο φούρνο, βράζουμε πάντα τα ζυμαρικά μας για 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στη συσκευασία, υπολογίζοντας ότι θα μαγειρευτούν και στο φούρνο



Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon (καφέ)
  • 400 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 90 γρ. μπρεσάολα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 500 γρ. Rigatoni Primo Gusto
  • 150 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση
  • Σοτάρουμε το πράσο με τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι έπειτα τη γραβιέρα και το γκοργκοντζόλα.
  • Μόλις λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Για το στήσιμο
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. βάζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στην επιφάνεια
  • Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί
  • Σερβίρουμε ζεστό
Cool Artisan