search

Greek Bowl: Κινόα με κοτόπουλο και γλυκοπικάντικες πιπεριές

Κινόα, κοτόπουλο και Γλυκοπικάντικες Πιπεριές Κεράσι από την Almito συνθέτουν το πιο νόστιμο, το πιο ελληνικό πιάτο! Ένα healthy ταπεράκι, ιδανικό για να το ετοιμάσεις από την προηγούμενη και να το πάρεις μαζί στη δουλειά.

Φτιάχνω μια εύκολη κι ελαφριά βινεγκρετ εσπεριδοειδών για την κινόα, προσθέτω λαχανικά και τέλος γαρνίρω με κοτόπουλο και Γλυκοπικάντικες Πιπεριές Κεράσι γεμιστές με τυρί κρέμα.



Υλικά

Για τη Βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 25 γρ. χυμό λεμονιού και ξύσμα από ½ λεμόνι,
  • 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από ½ πορτοκάλι,
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
Για την κινόα
  • 100 γρ. κινόα
  • 200 ml νερό
  • 1/2 κτγ αλάτι
Για το κοτόπουλο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ θυμάρι
  • 1 κτγ
Για το στήσιμο του πιάτου
  • 1 συσκευασία Γλυκοπικάντικες Πιπεριές Κεράσι, Almito
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κτσ κάππαρη
  • 1 κτσ λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Για τη Βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι, 25 γρ. χυμό λεμονιού και ξύσμα από ½ λεμόνι, 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από ½ πορτοκάλι,αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε  50 γρ. ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
Για την κινόα
  •  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει
  • Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε την κινόα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση
  • Βράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο
  • Σε ένα φαρδυ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Για το στήσιμο
  • Βάζουμε στη βάση του μπολ το dressing
  • Προσθέτουμε τη βρασμένη κινόα, το καρότο, την κάππαρη, τις λιαστές τομάτες κι ανακατεύουμε
  • Μοιράζουμε σε πιάτα.
  • Προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο.
  • Τέλος, προσθέτουμε Γλυκοπικάντικες Πιπεριές Κεράσι  Almito και σερβίρουμε
Cool Artisan