Θυμάμαι από όταν ήμουν μικρό παιδί τα Μιράντα Παπαδοπούλου να βρίσκουν τη θέση τους δίπλα στο κουπάκι του ελληνικού καφέ. Περίμενα τη στιγμή που θα φτάσει ο καφές στο τραπέζι για να διεκδικήσω το μπισκότο μου. Και βέβαια πάντα είχαν τη θέση τους στο ντουλάπι της κουζίνας. Και πάντα το καλοκαίρι έμπαιναν σαν βάση σε κάθε λογής γλυκό ψυγείου! Με κρέμα, με γιαούρτι, με σοκολάτα, με ζελέ, με ό,τι κι αν είχε η συνταγή! Πάντα είχαν μια ταιριαστή θέση στις καλοκαιρινές ζαχαροπλαστικές!
Σήμερα τα χρησιμοποιώ σαν βάση σε ένα γλυκό ψυγείου με μους λευκής σοκολάτας και ζελέ μάνγκο που σερβίρεται σε ποτήρι.
Tip 1: Αφήνουμε τη μους λευκής κουβερτούρας να δέσει στη συντήρηση του ψυγείου πριν προσθέσουμε το ζελέ μάνγκο από πάνω
Tip 2: Γαρνίρουμε τελευταία στιγμή με ένα έξτρα μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου πάνω από κάθε ποτήρι για να μην πανιάσει μέσα στο ψυγείο
Υλικά
Για τη βάση- 200 γρ. μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 300 ml νερό
- 260 γρ. μάνγκο
- 16 γρ. (8 φύλλα) ζελατίνη
- 300 γρ λεύκη κουβερτούρα
- 240 γρ κρέμα γάλακτος
- 320 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
- 1 βανιλίνη
- 10 γρ. (5 φύλλα) ζελατίνης
- 1 μπολ με κρύο νερό
- 6 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
Εκτέλεση
Για τη βάση- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα Μιράντα Παπαδοπούλου.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά. - Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μίγμα σε 6 ποτηράκια και πιέζουμε με ένα γουδοχέρι για να έχουν ομοιόμορφο πάχος
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό να φουσκώσουν για 5-10 λεπτά
- Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα με τα 240 γρ. κρέμας γάλακτος σε ένα μπεν μαρί ανακατεύοντας συνέχεια
- Σουρώνουμε με τα χέρια μας τη ζελατίνη από το νερό και τη ρίχνουμε στο μπεν μαρί
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα 320 γρ κρύας κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
- Προσθέτουμε και τη βανίλια
- Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις.
- Μεταφέρουμε πάνω από τις βάσεις μπισκότου και παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ώρες
- Βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με 4 κ.σ. από το νερό και τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 4-5 δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά τις σιγοβράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να λιώσουν για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι ζελατίνες και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το μάνγκο με το υπόλοιπο νερό και χτυπάμε καλά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μάνγκο.
- Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε στο μείγμα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα
- Αδειάζουμε το μείγμα του ζελέ πάνω από τη μους λευκής σοκολάτας (που έχει ήδη σφίξει στη συντήρηση του ψυγείου)
- Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα
- Γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με ένα μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου και σερβίρουμε.