search

Φακοσαλάτα με τόνο

Φακές και τόνος, όσπρια και ψάρι! Ένα πολύ δυνατός, διατροφικός συνδυασμός που θα σε χορτάσει και θα σου δώσει ενέργεια. Ένα πιάτο με πολύ πρωτεΐνη και πολύ χαμηλές θερμίδες ιδανικό για να πάρεις μαζί στη δουλειά.

Tip: Προβράζω τις φακές μου σε μεγάλη ποσότητα, τις μεριδοποιώ και τις αποθηκεύω στο ψυγείο για να έχω πάντα εύκαιρα υλικά για φακοσαλάτα όποτε χρειαστώ.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 300 γρ. φακές (άβραστες)
  • 200 γρ. τόνο, σε νερό, κονσέρβα
  • 1 καρότο, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
  •  1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
Για τη sauce
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Για να βράσουμε τις φακές
  • Πλένουμε καλά τις φακές
  • Σε νερό που κοχλάζει τις βράζουμε για 5 λεπτά
  • Έπειτα τις σουρώνουμε.
  • Ετοιμάζουμε νερό στο βραστήρα και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα
  • Σε νερό που κοχλάζει βάζουμε ξανά τις φακές και τις βράζουμε για 40-45 λεπτά.
Για τη σαλάτα
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
Για τη sauce
  • Παίρνουμε πρώτα το χυμό από το λεμόνι
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο χυμό
  • Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan