Σου έχω μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για το Thermomix®️. Έχω μεγαλώσει σε ένα σπίτι που μαγείρευε πάντα στο Thermomix®️, το είχα σε κάθε επαγγελματική κουζίνα που έχω δουλέψει και τώρα έχω πια στον πάγκο της κουζίνας μου έχω το Thermomix®️ TM6, το οποίο είναι όλες οι συσκευές που θα είχα κανονικά στην κουζίνα του σπιτιού μου σε μια.
Με βοηθάει να φτιάξω ό,τι θέλω χωρίς να ακουμπήσω καμία άλλη συσκευή. Ούτε καν ζυγαριά, ούτε καν μαχαίρι κι επιφάνεια κοπής. Έτσι φυσικά και δεν έχω ποτέ μια στίβα με άπλυτα στο νεροχύτη και βέβαια φτιάχνει τα πάντα πεντανόστιμα. Ακόμα και το κοτόπουλο στο γιουβέτσι μένει τέλεια ζουμερό και τρυφερό.
Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα στην κουζίνα, κι όταν είμαι σε διατροφή ειδικά για να φτιάξω το Τέλειο Ρύζι αλλά και λαχανικά στον ατμό.
Κι ακόμα κι αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις σου δείχνει όλες τις συνταγές στο μενού του με τα υλικά και την εκτέλεση. Κάνει μεχρι 8 ακόμα και 10 μερίδες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις στο κινητό σου την εφαρμογή: Cookidoo® που σου δείχνει βήμα-βήμα περισσότερες από 90.000 συνταγές από όλο τον κόσμο κι από κάθε κουζίνα. Σε βοηθάει να oργανώνεις τα γεύματά σου για όλη την εβδομάδα, σου δείχνεις τις θερμίδες κάθε συνταγής ενώ παράλληλα σε “εκπαιδεύει” για να δημιουργήσεις τις δικές σου συνταγές.
Υλικά
- 70 ml ελαιόλαδο
- 700 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μέτριους κύβους
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 500 γρ. κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ. ντομάτες, ώριμες, κομμένες στα τέσσερα
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κύβο ζωμού λαχανικών
- 800 γρ. νερό, βραστό
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το χτυπητήρι στα μαχαίρια.
- Βάζουμε στον κάδο 40 γρ. ελαιόλαδο, το κοτόπουλο, 1 πρέζα αλάτι, το πιπέρι και σοτάρετε 10 λεπτά στους 120°C
- Σουρώνουμε το κοτόπουλο στο Varoma και αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε το χτυπητήρι.
- Βάζουμε στον κάδο 20 γρ. ελαιόλαδο, το κριθαράκι και σοτάρετε 2 λεπτά στους 120°C
- Σουρώνουμε το κριθαράκι στο καλαθάκι και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στον κάδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, 10 γρ. ελαιόλαδο και κόβουμε για 5 δευτερόλετα σε ταχύτητα 5.
- Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε για 2 λεπτά στους 120°C στην ταχύτητα 1.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και πολτοποιούμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
- Προσθέτουμε την κέτσαπ, τον κύβο λαχανικών, 1 πρέζα αλάτι, το βραστό νερό και αναμειγνύουμε για 4 δευτερόλετα σε ταχύτητα 4.
- Τοποθετούμε το καλαθάκι στη θέση του και ανακατεύουμε το κριθαράκι με τη σπάτουλα μια-δυό φορές.
- Τοποθετούμε το Varoma στη θέση του και μαγειρεύουμε στον ατμό για 25 λεπτά στην ένδειξη Varoma στην ταχύτητα 1.
- Το κριθαράκι ίσως να φαίνεται ότι χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο αλλά, αργότερα, όταν θα βάλουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω, θα την απορροφήσει και θα είναι έτοιμο.
- Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε με τη σπάτουλα πιέζοντας ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την υπόλοιπη σάλτσα που έμεινε στον κάδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αφήνουμε να απορροφήσει το κριθαράκι τη σάλτσα καλά προτού σερβίρουμε.