Η γεύση του αγαπημένου κολοκυθοκεφτέ στην πολύ πιο light εκδοχή του αφού τους ψήνουμε στο airfryer. Τα 3 μυστικά που πρέπει να ξέρεις:
- Διαλέγουμε τα πιο μικρά (baby) κολοκυθάκια για να έχουν σφιχτή σάρκα και να μην βγάζουν πολλά υγρά.
- Είμαστε γενναιόδωροι με τα μυρωδικά, δυόσμο και μαΐντανό! Δίνουν όλη τη γεύση και το άρωμα.
- Επιλέγουμε πάντα φέτα ΔΩΔΩΝΗ και τη χοντροσπάμε με το χέρι σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.
Προσφορά για λίγες μέρες: Βρες το Philips Airfryer στα 89.90 ευρώ
Tip 1: Η φαρίνα βρώμης είναι αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του και υπάρχει σε όλα τα super market. Μπορείς να την αντικαταστήσεις με βρώμη χτυπημένη στο μπλέντερ (να γίνει αλεύρι) και 1 κτγ baking powder.
Tip 2: Αντί για airfryer μπορούμε να ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά.
Υλικά
- 1 κιλό baby κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 120 γρ. φαρίνα βρώμης
- 200 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. φρυγανιά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τα baby κολοκυθάκια.
- Περνάμε τα κολοκυθάκια από το χοντρό του τρίφτη.
- Τα μεταφέρουμε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και προσθέτουμε 1 κτγ αλάτι
- Τα πιέζουμε με δύναμη να φύγει η περίσσια από τα υγρά τους.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα αυγά, τη φαρίνα βρώμης κι ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τέλος, χοντροσπάμε απευθείας μέσα στο μπολ τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ κι ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με ελαφρώς λαδωμένα χέρια για μεγαλύτερη ευκολία
- Τους περνάμε από τριμμένη φρυγανιά
- Ψήνουμε στο airfryer στους 180°C για 15 λεπτά.