search

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα στο airfryer

Η γεύση του αγαπημένου κολοκυθοκεφτέ στην πολύ πιο light εκδοχή του αφού τους ψήνουμε στο airfryer. Τα 3 μυστικά που πρέπει να ξέρεις:

  1. Διαλέγουμε τα πιο μικρά (baby) κολοκυθάκια για να έχουν σφιχτή σάρκα και να μην βγάζουν πολλά υγρά.
  2. Είμαστε γενναιόδωροι με τα μυρωδικά, δυόσμο και μαΐντανό! Δίνουν όλη τη γεύση και το άρωμα.
  3. Επιλέγουμε πάντα φέτα ΔΩΔΩΝΗ και τη χοντροσπάμε με το χέρι σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.

Προσφορά για λίγες μέρες: Βρες το Philips Airfryer στα 89.90 ευρώ

Tip 1: Η φαρίνα βρώμης είναι αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του και υπάρχει σε όλα τα super market. Μπορείς να την αντικαταστήσεις με βρώμη χτυπημένη στο μπλέντερ (να γίνει αλεύρι) και 1 κτγ baking powder.

Tip 2: Αντί για airfryer μπορούμε να ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά.



Υλικά

  • 1 κιλό baby κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. φαρίνα βρώμης
  • 200 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το airfryer
  • 100 γρ. φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά τα baby κολοκυθάκια.
  • Περνάμε τα κολοκυθάκια από το χοντρό του τρίφτη.
  • Τα μεταφέρουμε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και προσθέτουμε 1 κτγ αλάτι
  • Τα πιέζουμε με δύναμη να φύγει η περίσσια από τα υγρά τους.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα αυγά, τη φαρίνα βρώμης κι ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τέλος, χοντροσπάμε απευθείας μέσα στο μπολ τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ κι ανακατεύουμε.
  • Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με ελαφρώς λαδωμένα χέρια για μεγαλύτερη ευκολία
  • Τους περνάμε από τριμμένη φρυγανιά
  • Ψήνουμε στο airfryer στους 180°C για 15 λεπτά.
Cool Artisan