Σήμερα ψήνουμε με μια φρουτένια τάρτα με όλα εκείνα τα γλυκά φρούτα που είναι στην πιο ωραία τους φάση αυτή την περίοδο. Ροδάκινα και βανίλιες παντρεύονται και ανταλλάσσουν χυμούς πάνω σε βουτυρένια ζύμη τάρτας
Θα χρειαστείς ένα μαντολίνο (κάνε κλικ εδώ για να δεις τι εννοώ) ή διαφορετικά θα πρέπει να έχεις πολύ καλές ικανότητες στην κοπή λαχανικών.
Υλικά
- 1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή)
- 3 ροδάκινα
- 3 βανίλιες, λευκές
- 3 βανίλιες, μαύρες
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκουμε εδώ.
- Πλένουμε καλά τα φρούτα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Κόβουμε όλα τα φρούτα σε λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Πασπαλίζουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Μεταφέρουμε στη ζύμη που έχουμε προετοιμάσει και τοποθετούμε τις λωρίδες φρούτων, όπως στη φωτογραφία.
- Στη συνέχεια καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα κόβουμε κομμάτια.