search

Φλωρεντίνες βρόμης

 

Εθιστικές, πεντανόστιμες και πολύ υγιεινές. Το ασπράδι του αβγού και η βρόμη ενώνουν τις (υπερ)δυνάμεις τους σε ένα απολαυστικό γλυκό σνακ. Θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να τα φτιάξεις κι αλλά 12-15 λεπτά στο φούρνο. Για να πετύχεις τέλειο στρογγυλό σχήμα χρησιμοποίησε μια φόρμα σιλικόνης για μάφιν.

Tip: Χρησιμοποιώ μόνο το ασπράδι από ένα μεγάλο αβγό. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε το ασπράδι από 2 μεσαία αβγά.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 αβγό μεγάλο (μόνο το ασπράδι)
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 270 γρ. βρόμη
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο, και κρατάμε μόνο το ασπράδι
  • Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα
  • Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι και τη βρόμη
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Μοιράζουμε το μίγμα σε μια φόρμα σιλικόνης για μάφιν. Βάζουμε 1 κουταλιά σε κάθε θήκη και πιέζουμε με ένα ποτήρι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 12-15 λεπτά.
  •  Τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Βουτάμε τις φλωρεντίνες στη λιωμένη κουβερτούρα για να καλυφθούν κατά το ήμισι.
  • Μεταφέρουμε σε επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε να σταθεροποιηθούν.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.
Cool Artisan