Εθιστικές, πεντανόστιμες και πολύ υγιεινές. Το ασπράδι του αβγού και η βρόμη ενώνουν τις (υπερ)δυνάμεις τους σε ένα απολαυστικό γλυκό σνακ. Θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να τα φτιάξεις κι αλλά 12-15 λεπτά στο φούρνο. Για να πετύχεις τέλειο στρογγυλό σχήμα χρησιμοποίησε μια φόρμα σιλικόνης για μάφιν.
Tip: Χρησιμοποιώ μόνο το ασπράδι από ένα μεγάλο αβγό. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε το ασπράδι από 2 μεσαία αβγά.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 αβγό μεγάλο (μόνο το ασπράδι)
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 30 γρ. μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 270 γρ. βρόμη
- 100 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο, και κρατάμε μόνο το ασπράδι
-
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα
-
Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι και τη βρόμη
-
Ανακατεύουμε καλά
-
Μοιράζουμε το μίγμα σε μια φόρμα σιλικόνης για μάφιν. Βάζουμε 1 κουταλιά σε κάθε θήκη και πιέζουμε με ένα ποτήρι.
-
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 12-15 λεπτά.
-
Τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
-
Βουτάμε τις φλωρεντίνες στη λιωμένη κουβερτούρα για να καλυφθούν κατά το ήμισι.
-
Μεταφέρουμε σε επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε να σταθεροποιηθούν.
-
Διατηρούμε στο ψυγείο.