Πανεύκολο και πεντανόστιμο με το πιο αγαπημένο λαχανικό του καλοκαιριού που τώρα ξεκινάει η εποχή τους.
Tip 1: Οι μελιτζάνες ψήνονται εντελώς στο φούρνο κι έπειτα τις σοτάρω σε ένα φαρδύ τηγάνι σε λίγο ηλιέλαιο να κάνουν κρούστα κι από τις δυο πλευρές.
Tip 2: Στο αλεύρι βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις μοσχοκάρυδο, πάπρικα, μπούκοβο ή και θυμάρι ξερό για έξτρα γεύση.
Tip 3: Αντί για τηγάνι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι airfryer.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 4 μελιτζάνες
- 120 γρ. αλεύρι
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνι
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες.
- Τις πιρουνιάζουμε καλά με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια τους.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο κι αλάτι.
- Τις ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 50 -55 λεπτά
- Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις ξεφλουδίζουμε
- Τις πιέζουμε ελαφρώς με τη βάση ενός ποτηριού για να αποκτήσουν πάχος περίπου 1 εκ.
- Τις περνάμε από το αλεύρι, από όλες τις πλευρές.
- Κι έπειτα από το αυγό και τη φρυγανιά.
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Θέλουμε το λάδι που καλύπτει το τηγάνι να έχει βάθος περίπου 0,5 εκ.
- Σοτάρουμε τις μελιτζάνες από την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση του πιάτου.
- Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και γαρνίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό.