search

Σνίτσελ Μελιτζάνας

Πανεύκολο και πεντανόστιμο με το πιο αγαπημένο λαχανικό του καλοκαιριού που τώρα  ξεκινάει η εποχή τους.

Tip 1: Οι μελιτζάνες ψήνονται εντελώς στο φούρνο κι έπειτα τις σοτάρω σε ένα φαρδύ τηγάνι σε λίγο ηλιέλαιο να κάνουν κρούστα κι από τις δυο πλευρές.

Tip 2: Στο αλεύρι βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις μοσχοκάρυδο, πάπρικα, μπούκοβο ή και θυμάρι ξερό για έξτρα γεύση.

Tip 3: Αντί για τηγάνι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι airfryer.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες.
  • Τις πιρουνιάζουμε καλά με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια τους.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο κι αλάτι.
  • Τις ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 50 -55 λεπτά
  • Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις ξεφλουδίζουμε
  • Τις πιέζουμε ελαφρώς με τη βάση ενός ποτηριού για να αποκτήσουν πάχος περίπου 1 εκ.
  • Τις περνάμε από το αλεύρι, από όλες τις πλευρές.
  • Κι έπειτα από το αυγό και τη φρυγανιά.
  • Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Θέλουμε το λάδι που καλύπτει το τηγάνι να έχει βάθος περίπου 0,5 εκ.
  • Σοτάρουμε τις μελιτζάνες από την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Για το σερβίρισμα
  • Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση του πιάτου.
  • Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και γαρνίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό.
Cool Artisan