search

Σήμερα αρωματίζω με espresso την uber αγαπημένη συνταγή για cheesecake φούρνου.

Υπέροχη συνταγή για όλους τους foodies που είναι λάτρεις του καφέ.



Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE
  • 600 gr τυρί κρέμα
  • 100 gr ζάχαρης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 διπλός εσπρέσο
  • 3 αυγά
  • 100 gr πραλίνα φουντουκιού
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • 200 γρ μπισκότα oreo
  • 70 γρ. Βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

Για την βάση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
  • Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και ακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκατοστά και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στη βάση.
  • Χρησιμοποιούμε το κάτω μέρο από ένα ποτήρι νερού για να πιέσουμε προς τα κάτω και να τους δώσουμε σωστό σχήμα.
  • Βάζουμε το τσέρκι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν βάλουμε το μείγμα του cheesecake
  • Γυρίζουμε το φούρνο στους 160º C.
ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE
  • Xτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει, περίπου 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον εσπρέσο, και ξαναχτυπάμε.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, ΕΝΑ ΕΝΑ κάθε φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
  • Χτυπάμε το μίγμα για 1 επιπλέον λεπτό.
  • Ρίχνουμε το μείγμα cheesecake στο τσέρκι που έχει ήδη κρυώσει.
  • Τοποθετούμε το τσέρκι των 20 cm μέσα σε ένα ταψί.
  • Γεμίζουμε προσεκτικά το άλλο ταψί με νερό, μέχρι περίπου 3 cm κάτω από τo χείλος του cheesecake
  • Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 160° C για 60 λεπτά.
  • Το cheesecake είναι έτοιμο όταν το κέντρο κουνιέται λίγο όταν κουνάμε το ταψί ενώ οι άκρες του cheesecake είναι πιο σταθερές από το κέντρο.
  • Μόλις το cheesecake σου φανεί έτοιμο, κλείνουμε το φούρνο και ανοίγουμε λίγο την πόρτα του φούρνου.
  • Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στο φούρνο πριν το βγάλουμε - κάτι που μπορεί να πάρει 60-90 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσει, βγάζουμε το cheesecake από το φούρνο. Αφαιρούμε προσεκτικά το αλουινόχαρτο και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή για μια νύχτα.
  • Πριν σερβίρουμε καλύπτουμε την κορυφή με την πραλίνα φουντουκιού χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Cool Artisan