search

#TaperakiProject | Φουσίλι με πράσο και καβουρμά

Το καλό με τις σαλάτες ζυμαρικών είναι πως είναι δύσκολο να μην τις πετύχεις! Με καλής ποιότητας υλικά, όπως είναι ο καβουρμάς, λίγα φρέσκα τοματίνια και λίγο πράσο, φτιάχνω ένα πλήρες γεύμα.

Και ότι μείνει γίνεται τέλειο ταπεράκι για το γραφείο, αφού όσο μείνουν ανακατεμένα τα υλικά θα δέσουν οι γεύσεις τους.

 



Υλικά

  • 250 γρ. φουσιλί
  • 200 γρ. πράσο
  • 1 μικρή πιπεριά
  • 1 κ.σ. ηλιόσπορο
  • 200 γρ. καβουρμας
  • 4 τοματινια
  • Λαδοτύρι Μυτιλήνης σε flakes
  • Θυμάρι
  • Κρίταμο
  • Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει στο κουτί και έπειτα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με νερό βρύσης.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσο σε φέτες.
  • Βάζουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να κάψει.
  • Βάζουμε το πράσο στο τηγάνι και το σωτάρουμε να βγάλει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε τον καβουρμά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε μια κουτάλια της σούπας ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, την πιπεριά, τα τοματινια, το κρίταμο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με λαδοτύρι Μυτιλήνης σε flakes και ηλιόσπορο.
Cool Artisan