Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, καθιστώντας τα ιδανικά για όσους γυμνάζονται αλλά και όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή και το βάρος τους.
Το αμύγδαλο είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υγιεινών λιπαρών και αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη Ε. Τα υγιεινά λιπαρά που περιέχουν τα αμύγδαλα υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, ενώ η πρωτεΐνη συμβάλλει στην οικοδόμηση και αποκατάσταση των μυών. Το μέλι, το οποίο χρησιμοποιείται ως φυσικό γλυκαντικό, προσδίδει στα μπισκότα μια γλυκιά γεύση χωρίς την προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ασπράδι αυγού προσθέτει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη στα μπισκότα, είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες, γεγονός που κάνει τα μπισκότα πιο ελαφριά και ιδανικά για όσους προσέχουν τη θερμιδική πρόσληψη. Τέλος, ο λιναρόσπορος είναι μια υπερτροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την υγεία της καρδιάς.
Υλικά
- 200 γρ. βρώμη
- 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 60 γρ. λιναρόσπορο
- 120 γρ. μέλι
- 3 αυγά (μόνο ασπράδι)
- 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μίγμα να δέσει για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 8-10 λεπτά
- Μόλις κρυώσουν τα διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα