Η μπουγάτσα είναι η πιο αγαπημένη παραδοσιακή ελληνική πίτα που συνήθως παρασκευάζεται με φύλλο και γέμιση, είτε γλυκιά είτε αλμυρή. Η γλυκιά εκδοχή γίνεται με σιμιγδαλένια κρέμα και στην εύκολη εκδοχή της, μπορούμε να την ψήσουμε στο airfryer. Η “ψευτό-μπουγάτσα” είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς την ανάγκη για μεγάλο φούρνο, χωρίς ζάχαρη και με λιγότερα λιπαρά.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 2 τορτίγιες
- 500 ml γάλα
- 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 120 γρ. μέλι
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- κανέλα
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολάκια
- Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες
- Τις μοιράζουμε σε δύο ατομικά ταψάκια
- Ψήνουμε στο airfryer στους 180°C για 4-5 λεπτά να γίνουν τραγανές
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι και το σιμιγάλι
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα αλλά όχι να σφίξει. Θέλουμε να είναι αρκετά λεπτόρρευστη. Αν η κρέμα μας σφίξει παραπάνω, προσθέτουμε λίγο γάλα κι ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τις τραγανές τορτίγιες με την κρέμα.
- Ψήνουμε στους 180°C για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα στην επιφάνεια.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με κανέλα κι άχνη και σερβίρουμε.