search

Ψευτο-μπουγάτσα με 4 υλικά στο airfryer

Η μπουγάτσα είναι η πιο αγαπημένη παραδοσιακή ελληνική πίτα που συνήθως παρασκευάζεται με φύλλο και γέμιση, είτε γλυκιά είτε αλμυρή. Η γλυκιά εκδοχή γίνεται με σιμιγδαλένια κρέμα και στην εύκολη εκδοχή της, μπορούμε να την ψήσουμε στο airfryer. Η “ψευτό-μπουγάτσα” είναι  έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς την ανάγκη για μεγάλο φούρνο, χωρίς ζάχαρη και με λιγότερα λιπαρά.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 2 τορτίγιες
  • 500 ml γάλα
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 120 γρ. μέλι
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
  • κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολάκια
  • Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες
  • Τις μοιράζουμε σε δύο ατομικά ταψάκια
  • Ψήνουμε στο airfryer στους 180°C για 4-5 λεπτά να γίνουν τραγανές
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι και το σιμιγάλι
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα αλλά όχι να σφίξει. Θέλουμε να είναι αρκετά λεπτόρρευστη. Αν η κρέμα μας σφίξει παραπάνω, προσθέτουμε λίγο γάλα κι ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε τις τραγανές τορτίγιες με την κρέμα.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα στην επιφάνεια.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με κανέλα κι άχνη και σερβίρουμε.
Cool Artisan