search

Club Sandwich με Ψωμί Σίκαλης, Κοτόπουλο Πανέ στο Airfryer & Σως Γιαουρτιού

Ο συνδυασμός του ζουμερού κοτόπουλου με την τραγανή επικάλυψη, το ελαφρύ dressing και τα φρέσκα λαχανικά δημιουργεί ένα απόλυτα ισορροπημένο πιάτο, πλούσιο σε πρωτεΐνη και γεύση. 

Διατροφική Ανάλυση Ανά μερίδα:

  • Θερμίδες: 1317 kcal
  • Πρωτεΐνη: 102.2 γρ
  • Υδατάνθρακες: 130.6 γρ
  • Λίπος: 32.5 γρ


Υλικά

 (για 2 μερίδες)

Για το κοτόπουλο πανέ:
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (περίπου 500 γρ.)
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά (μεσαία)
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι & πιπέρι
Για τη σως γιαουρτιού:
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 0%
  • 10 γρ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι
Για το sandwich:
  • 6 φέτες Ψωμί Σίκαλης
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 1 ντομάτα (περίπου 150 γρ.), κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτες τυρί light

Εκτέλεση

Προετοιμασία του κοτόπουλου πανέ:
  1. Σε τρία ξεχωριστά μπολ βάζουμε:
    • το αλεύρι
    • τα αυγά (χτυπημένα)
    • την τριμμένη παρμεζάνα ανακατεμένη με τα ψίχουλα ψωμιού, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι & το πιπέρι.
  2. Περνάμε κάθε φιλέτο κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα ψίχουλων.
  3. Ψήνουμε στο air fryer στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο.
  4. Γυρνάμε στα μισά και τα τελευτά 3-4 λεπτά προσθέτουμε το τυρί από πάνω να λιώσει.
Προετοιμασία της σως:
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συναρμολόγηση του club sandwich:
  1. Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού στην τοστιέρα
  2. Αλείφουμε μια φέτα με τη σως γιαουρτιού.
  3. Προσθέτουμε ένα φύλλο μαρούλι, δύο φέτες ντομάτας και ένα κομμάτι κοτόπουλο πανέ.
  4. Σκεπάζουμε με δεύτερη φέτα ψωμιού και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
  5. Κλείνουμε με τρίτη φέτα ψωμιού, πιέζουμε ελαφρώς και κόβουμε το club
Cool Artisan