search

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα αστέρια με μαρμελάδα πορτοκάλι

Βουτυρένια, βανιλένια, τραγανά! Πραγματικά στολίδια για το σπίτι! Αυτά τα μπισκότα βουτύρου βγαίνουν τόσο όμορφα που δεν θα θες να τα φας! Θα θες να τα κρατήσεις σαν διακοσμητικά για όλες τις γιορτές! 

Κι όμως είναι πεντανόστιμα. Η τραγανή ζύμη με βανίλια ταιριάζει υπέροχα με την αγαπημένη μου μαρμελάδα με πορτοκάλι από την Eδem. Τα κουπάτ σε σχήμα αστεριού κυκλοφορούν σε πολλά μαγαζιά στην αγορά αλλά και on line. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις μπορείς πολύ απλά να πλάσεις στρογγυλά μπισκότα και να τα ενώσεις με τη μαρμελάδα για να φτιάξεις μπισκότα γεμιστά.

Tip: Μην παραψήσεις τα μπισκότα ούτε ένα λεπτό παραπάνω γιατί χάνουν τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 340 γρ. αλεύρι
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκαλί Εδem

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, έπειτα το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και ζυμώνουμε ελαφρώς
  • Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σε μια πλακέ μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-3 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 175⁰C -180⁰C στον αέρα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και σκεπάζουμε με καινούρια λαδόκολλα
  • Ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 5mm.
  • Αφού την ανοίξεουμε, παίρνουμ κουπ πατ και κόβουμε τη ζύμη. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα
  • Τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν, τα πλάθουμε ξανά με τα χέρια μας και τα ανοίγουμε με πλάστη.
  • Για να πετύχεις το σχέδιο αστέρι θα χρειαστείς δύο κουπάτ σε σχήμα αστεριού με διαφορετικό μέγεθος. Πρώτα κόβεις τη ζύμη με το μεγαλύτερο κι έπειτα κόβεις στο εσωτερικό με το πιο μικρό.
  • Ψήνουμε για 8-12 λεπτά ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων.
  • Είναι έτοιμα μόλις πάρουν χρώμα στις άκρες αλλά είναι ακόμα λευκά
  • Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τα ενώνουμε χρησιμοποιώντας μαρμελάδα.
  • Τα διακοσμούμε σε πιατέλα που σκεπάζεται
Cool Artisan