Πανεύκολη, πεντανόστιμη και super γιορτινή σούπα για το τραπέζι των γιορτών!
Υλικά
- 3 πράσα, κομμένα σε λεπτά φετες
- 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 10 κάστανα, βρασμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, τον κύβο ζωμού, το ½ λίτρο νερού, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθτουμε τη κρέμα γάλακτος, τα κάστανα, το ξύσμα και βράζουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε για τη γεύση.
- Περνάμε τη σούμε από μπλέντερ. Μπορούμε επίσης να την περάσουμε μέσα από μια σίτα για να γίνει ακόμη πιο κρεμώδης και βελούδινη!