Σήμερα φτιάχνω μια τελείως διαφορετική συνταγή για βασιλόπιτα!
Μια βασιλόπιτα πολύ φρουτένια με καραμελωμένη μπανάνα και καρύδια! Μην ξεχάσεις να βάλεις μέσα το φλουρί!
Υλικά
- 5 μπανάνες, πολύ ώριμες
- 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 πακέτακια σκόνη βανίλιας
- 80 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 αυγά
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 125 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180°C, στον ανεμιστήρα.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια μπανάνας, τη μαργαρίνη με βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι.
- Σωτάρουμε για 5-10 λεπτά για να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες είναι τόσο μαλακές που διαλύονται στο ανακάτεμα.
- Βάζουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα άλλο μπολ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα μπανάνας.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να πάνε παντού.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη πάνω από πάνω, για να δημιουργήσουμε μια καραμελωμένη, τραγανή επιφάνεια.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα. Τοποθετήτούμε ένα μαχαίρι για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο. Αν το μαχαίρι βγεί καθαρό, είναι έτοιμο.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 15 λεπτά πριν το βγάλουμε από την φόρμα και το αφήσουμε αν κρυώσει εντελώς.
- Το καλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα